Mykorrhiza har då och då läger på olika ställen, både här hemma och ute i Europa. Förra sommaren var vi på Ängsbacka i några dagar och senare på hösten åkte vi till Rumänien. Nu vill vi bjuda in till ett läger i Råby utanför Hörby i Skåne! Syftet är att stötta Tommy och Disa och deras mark!

På gården bor Disa och Tommy som har odlat ekologiskt i trettio år, och byggt upp sin mark med en stor biologisk mångfald. De har arrenderat marken i alla år och nu går kontraktet ut utan att de får förnya det. I mars 2013 kommer bonden som äger marken att ta över den och förmodligen ställa om den till konventionell odling. Vi vill inte att det ska sprutas gift på den här marken! Se dokumentärfilmen om Tommy och Disa, som Mykorrhiza har gjort tillsammans med RåFILM, och läs mer på http://ravarna-i-raby.se

Under helgen hänger vi med varandra och lagar mat gemensamt. Vi hjälper också till på gården och gör en manifestation kring vad som håller på att hända med deras mark. Det är Ekorundan samma helg, så vi har också filmvisning och info till Ekorundan-besökare. Ett bra tillfälle att visa vad vi gör och tycker!

Det vore pepp om vi är många som visar att vi vill ha kvar ekologisk mark i Skåne!

Alla är välkomna, både de som är engagerade innan och de som är nyfikna på vad vi gör!

När: 31/8 16.00 – 2/9 16.00

Var: Råby utanför Hörby, sök på Råby 2071.

Hur: Buss går från Malmö och Lund till Hörby. Det går även tåg och bussar från Hässleholm, då får en åka via Kristianstad eller Höör. Från Hörby går det att promenera eller bli upphämtad med bil.

Bra saker att ta med: Tält, sovsäck, liggunderlag (om du stannar över natten), ev. mat som du vill dela, arbetskläder och varma kläder. Banderoll-pyssel, t ex lakan och färg. Pengar till självkostnadspris på mat.

ANMÄLAN: Senast den 27/8! Skriv till camp@ravana-i-raby.se eller ring Karin på 0730 – 51 80 58. Hör också av dig om du har frågor! Gratis förutom självkostnadspris på mat! Hör också av dig om du vill vara med och rodda kring det praktiska i dagarna (eller veckorna) innan!